woensdag, januari 28, 2015

Een dubbele standaard hoort erbij

Er zijn mensen die zeggen, dat als je aan moslims vraagt zich uit te spreken tegen moslimterreur, je ook aan joden mag vragen zich uit te spreken tegen de politiek van Israël. In beide gevallen is er immers sprake van wantrouwen dat om tegenspraak vraagt: de autochtoon wantrouwt de moslim, de moslim wantrouwt de jood. Je bekennen geeft vertrouwen in elkaar en dat komt de samenleving als samenleving ten goede. De ander weet dan waar je loyaliteit ligt, d.w.z. of je ook tegen de politiek van Israël bent.
Wie daarentegen de jood buiten schot laat, hanteert een dubbele standaard en verdeelt. Zo is de redenering.

Geen speld tussen te krijgen. De kwestie is alleen, dat een natie als natie altijd dubbele standaarden hanteert. Natuurlijk wil je niet dat Iran een kernmacht wordt, ook al heeft de VS wel kernwapens. Voor Nederland zijn Iran en de VS niet gelijk. Er is een standaard voor goede zaken en er is een standaard voor slechte zaken. Wat goed is en wat slecht, bepaalt de Leitkultur. Dus wordt joden hier niets gevraagd.

Dat het meten met twee maten steeds vaker en steeds heviger tot verwijt wordt, illustreert dat “extended” Nederland als samenleving uiteenvalt.
Nederland ware beter af geweest zonder Dieudonné’s en Abou JahJah’s. Diversiteit kent grenzen. Maar dat is een constatering achteraf.

n.b.: Persoonlijk vind ik het absurd dat Abou JahJah weer terug in België is en niet het land wordt uitgegooid.
Fiat justitia pereat mundus (ook al vergaat de wereld, het recht moet zegevieren).

rkh, 27-01-2015


Geen opmerkingen: